Vedanta

Bewust Ontwikkelen

Workshop Intuïtief Schilderen


Intuïtie betekent letterlijk 'inzicht zonder nadenken'. Je kunt intuïtie niet pakken, omdat het onstoffelijk is. Je kunt het wel voelen, waarnemen en "weten". Dit doe je met je lichaam, deze is een klankbord voor energieën. Gevoelens, gedachten, emoties en sferen zijn energieën. Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel. Het schilderen is een manier om het onstoffelijke tastbaar te maken en dit is een proces. Het eindresultaat is niet je doel, maar het proces daar naar toe is belangrijker, omdat je hierdoor inzichten kunt verwerven, tot andere keuzes komt of je ervaart meer liefde voor jezelf.

Het schilderij 'vertelt' dan ook iets over jouw innerlijke proces.


Werkwijze:

Voor het schilderen is er uitleg over het thema wat in de workshop centraal staat. Daaropvolgend ontvang je een meditatie waardoor je afgestemd op je 'innerlijke zelf' en het thema aan je schilderij begint.

Tijdens het schilderen doe je nooit zomaar iets. Het proces vertelt je iets. Je wordt hierbij begeleidt en tussendoor is er ruimte om vragen te stellen. 


Renate:

"Intuïtief schilderen is een cadeautje voor jezelf, doordat je aandacht besteedt aan jouw innerlijke belevingswereld en daar vorm aan geeft. Door te 'luisteren' wat er in jou leeft, geeft het dat je opgeruimder en met nieuwe inzichten de wereld tegemoet kunt treden. 

Je bent het waard om ruimte aan jezelf te geven."


  • DSC08701
  • DSC09218
  • DSC09219
  • DSC09220
  • DSC09221
  • foto website

Voor wie?

Het is niet nodig om ervaring te hebben met schilderen of dat je de technieken beheerst. Iedereen kan intuïtief schilderen.


Materiaal:

Er zijn diversen maten canvasdoeken aanwezig van waaruit je een keuze kunt maken en het overige materiaal zoals: verf, kwasten, penselen, potloden en andere knutselmaterialen zijn aanwezig.

Als je jouw kleding wilt beschermen kun je zelf een verfschort meenemen.


Werkwijze:

Er wordt gewerkt met verschillende thema's. (Bv.: intuïtie-liefde-communicatie-leven/overleven, etc.) Deze kunnen op aanvraag afgestemd worden op de groep. Denk aan een gezamelijke bedrijfsactiviteit.

Tijdens de workshop staat er bijpassende muziek aan of wordt er tekst voorgelezen.


Data en tijd:

Houdt de agenda in de gaten voor nieuwe data of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

De workshop duurt 2,5 uur.

Wil je een workshop geven binnen een organisatie, neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden: 038 7852719


Bijdrage:

€55,00 per persoon.

Inclusief begeleiding, materiaal, koffie/thee, water en iets lekkers.

(de hoeveelheid deelnemers hangt af van de ruimte waarin de workshop gegeven wordt i.v.m. de Corona regels).


E-mailen
Bellen